מתחילים
תנוחות העמידה. הבסיס ללימוד היוגה לפי ב.ק.ס. איינגאר.
תנוחות העמידה הן א-ב של לימוד היוגה לפי ב.ק.ס. איינגאר. דרך תנוחות העמידה הבסיסיות המתרגל לומד להכיר את שפת ההוראה הייחודית של איינגאר יוגה, את החלקים השונים של גופו, וכיצד להשתמש בהם על מנת לבצע תנוחת יוגה יציבה ומדויקת. תוך זמן קצר יחסית הגוף מתחזק ומתעצב, השליטה בו מתחדדת ובמהרה ניכר שיפור כללי בתפקוד. בנוסף לתנוחות העמידה לומדים כיצד להימתח בשכיבה ובישיבה, וכל שיעור מסיימים בתנוחת ההרפיה.
בשיעורי יוגה למתחילים על פי שיטת איינגאר, אנו מקפידים על בניית בסיס חזק ויציב. תנוחות העמידה הן הצעד הראשון בשיעורי יוגה למתחילים. לאחר שאנו לומדים לחזק את הרגליים, את כפות הרגליים ואת האגן אפשר להמשיך לתנוחות מורכבות יותר. רק אחרי שנה התלמידים מלומדים תנוחות הפוכות כמו עמידת ראש ועמידת כתפיים. המטרה היא קודם לחזק את הגוף באופן שמבטיח שלא יהיו פציעות. הצוואר הוא אזור רגיש שתלמידים מתחילים צריכים לחזק ועל כך בדיוק אנחנו עובדים.
בשיטת איינגאר יוגה המורה מתקן את תנוחות התלמידים. לעיתים במילים ולעיתים באופן פיזי. מסתבר שלפעמים הגוף מבין יותר מהר ויותר עמוק מאשר השכל. לתיקון האופן שבו התלמיד מתרגל יש חשיבות גדולה, בעיקר בשיעורי מתחילים בהן נרכש הבסיס. ההבנה לגבי האופן הנכון והמדויק לבצע תנוחת יוגה חשובה, הן כדי למנוע פציעות והן כדי לבנות בסיס יציב להמשך התרגול.
בכל שיעור מתמקדים במשפחת תנוחות אחרת. בשבוע הראשון של כל חודש מתרגלים תנוחות עמידה. בשבוע השני כפיפות קדימה. בשבוע השלישי תנוחות הפוכות או כפיפות לאחור ובשבוע האחרון מתרגלים נשימות, או בשמן פראניאמה.
תלמידים שעושים את צעדיהם הראשונים בשיעורי יוגה למתחילים, שואלים את עצמם כמה פעמים צריך לתרגל בשבוע. התשובה תלויה כמובן ביכולתו ורצונו של כל מתרגל. אנו מאמינים שכדאי להתחיל בשני שיעורים בשבוע. לאחר כמה שבועות יכול כל אחד להחליט אם להוסיף למספר השיעורים בהם הוא מתרגל במרכז. אנו מאמינים שגם תרגול יוגה ביתי הוא חלק חשוב בהתפתחות ובהתקדמות. אכן, נדרשת מידה של רצון ומשמעת, מנסיון שלנו הדבר הקשה ביותר בתרגול יוגה הוא פשוט לפרוש את מזרון, אחרי זה דברים כבר זורמים.