תרגול בוקר
מדי בוקר (להוציא יומיים בהם מתקיימים שיעורי הנשים) מתייצבים התלמידים המקומיים והמערביים לתרגול אישי באולם הגדול. זה הזמן לתרגל מה שלמדנו בשיעורים, להתנסות בתנוחות חדשות שראינו בשיעור הטיפולי או לעבוד ביחד. אבל יותר מכל, זו הזדמנות משמיים לתרגל לצד הגורו שלנו. בחיי היומיום בארץ, חלק גדול משעות היום אני מבלה באולמות התרגול כשהצילומים של ב.ק.ס איינגאר תלויים על הקירות. והנה הוא בגודל אמיתי. הדבר האמיתי. מופיע כמו שעון מדי בוקר, פושט את הבד הלבן שלמותניו ומתחיל בתרגול האישי שלו. בדרך כלל הוא שרוי זמן רב בכפיפה לאחור כלשהי (עם תמיכה), שפותחת את חזהו ומותחת את עמוד השדרה. תוך כדי, הוא מאמן את אביג`טה נכדתו. מדריך אותה כיצד לשפר את תנוחות היוגה שלה. לטפח רגישות והתבוננות.
אביג`טה הצעירה, בשנות העשרים שלה, היא אישה מאד אינטליגנטית, אמיצה, אסרטיבית ואנרגטית. היא מבצעת תנוחות לא פשוטות ונשארת בהן זמן ממושך, בעוד סבה (טטה, היא קוראת לו), נותן לה הנחיות ואף שואל שאלות ומבקש משוב. ב-אדהו מוקהה ורקשאסאנה (עמידת ידיים), הוא מראה לה שמרפקיה אינם עובדים באופן זהה. אחד אינו הדוק לגמרי. אביג`טה מתקנת ומהדקת את המרפק הרופף. גורוג`י שואל אותה: "מה קרה אחרי שיישרת את המרפקים באופן שווה"? אביג`טה עונה: "הרגשתי הרבה יותר בטוחה, כי הייתי מאוזנת ומכאן יכולתי להתארך ולהימתח הרבה יותר". עכשיו אם יפתיע אותי גורוג`י בשאלה הזו, לפחות אדע מה התשובה שעלי לתת J
הזמן רץ. נכון יותר עף. הנה כבר צהרים. גורוג`י מסביר לנו בספריה, שזו היתה דוגמא ליחסי הגומלין שלנו בין הגוף הפיזיקאלי והגוף המנטאלי, היות שפעולה פיזיקאלית מדויקת הפכה לפעולה מנטאלית. כשאביג`אטה חיזקה את המרפק (פעולה פיזיקאלית) היא הפכה יציבה יותר, הרגישה בטחון- יצרה שינוי מנטאלי. השינוי המנטאלי איפשר לה לשפר את הפעולה הפיזיקאלית ולהימתח יותר. אני יודעת שזה נשמע מסובך ומפותל. אבל כאן, כשגורוג`י אומר זאת באנגלית עם מבטא הודי, זה נשמע פשוט וברור כשמש.